fbpx
Skip links

Wat is je levensdoel ?

Wist je dat het je levensdoel is om je talenten te delen ?

Jah….hoe ga ik beginnen… Je talenten delen. Dat is makkelijk gezegd. Dan stel ik me eerst de vraag : wat zijn mijn talenten. Daar zit de moeilijkheid al. Wanneer je niet weet wat je talenten zijn, hoe kan je ze dan delen met je medemensen ? Stof tot nadenken.

Voldoening

Wanneer je doet wat je graag doet en daar voldoening uit haalt, dan ben je al een heel stuk op de goede weg. Wanneer je dat kan doen en dan ook nog je boterham ermee verdienen, dan hoef je voor de rest van je leven nooit meer te werken. Ah nee, want dan doe je je hobby als werk. Tof. Is het zo simpel ? Eigenlijk wel naar ’t schijnt. Ok, aan het werk dan, of liever gezegd : aan de hobby.

Flow

Hoe weet ik waar ik echt goed in ben ? Ik weet dat, wanneer ik met iets bezig ben en ik hoef er niet veel moeite voor te doen, alsof het vanzelf gaat. Dat zit je in ‘de flow’ zoals sommigen soms zeggen. Dat vond ik eerst maar een rare uitdrukking moet ik zeggen. Wat betekent dat nu weer ? Hoe moet ik me ‘de flow’ voorstellen ?

Zin

Het is moeilijk uit te leggen, moeilijk onder woorden te brengen. Ik heb het zelf wel al verschillende keren mogen ervaren. Maar dat is nog niet zo lang geleden hoor. Tot dan ben ik al heel m’n leven op zoek geweest naar meer betekenis, meer zin in mijn leven. En dat heeft veel tijd, moeite, studie en geld gekost om te weten te komen wat de zin van mijn leven nu eigenlijk is.

Juist moment

Jaren en jaren heb ik opleidingen, cursussen, nascholingsavonden gevolgd om steeds maar weer bij te leren en te weten te komen wat me nu feitelijk zou kunnen liggen en kunnen boeien om er mijn werk van te maken. Niet gemakkelijk. Maar ik denk nu dat het nog geen tijd was om het op dat moment te ontdekken. Voor alles is er een juiste tijd, een juist moment.

Doel

Ik heb de indruk dat ik stillaan op het punt kom dat ik aan het ontdekken ben voor wat ik het meest geschikt ben hier op aarde. Want mijn bestaan zal ook wel niet toevallig zijn (zoals niets toevallig is) en een doel hebben. Laat dat doel nu zijn ‘andere mensen helpen’. Ok, dan ben ik tot hier toe al goed bezig geweest met al mijn opleidingen in die richting. Check. Stap 1 zit al goed.

Helpen

Maar nu…. Hoe breng ik al wat ik al ooit geleerd heb, al mijn ervaring in werk en studie, over op een goede manier naar de buitenwereld. Want ik wil wel heel graag delen wat ik allemaal weet en ken, maar hoe? Ik heb al zoveel mensen geholpen met hun gezondheid, op alle gebied, en ik wil zo graag nog veel meer mensen hiermee helpen.

Vanzelf

Om terug te komen op die ‘flow’…  dat heb ik dus al verschillende keren mogen ervaren tijdens een consultatie. De mensen doen hun verhaal en vertellen hun achtergrond, hun klachten en hun vraag waarmee ik ze zou kunnen helpen. Ik luister aandachtig en neem notities. Op het moment dat ik ga antwoorden, raad geven, coachen of hoe je het ook wilt noemen, heb ik het gevoel dat de boodschappen die ik vertel, vanzelf komen. Het is alsof er waterval van informatie uit me stroomt, die mijn gesprekspartner net op dat moment nodig heeft. Ze moeten dat horen waar ik het over heb, ze krijgen een ‘AHAA-effect’ van hetgeen ik hen vertel. Dat voelt voor mijn zo natuurlijk aan en zo vanzelfsprekend. Omdat het vanzelf gebeurt. Ik moet er geen moeite voor doen.

Dankbaar

Achteraf voel ik me enorm in de wolken dat ik die persoon heb kunnen helpen. Ik krijg hier zoveel energie van. De dankbaarheid van de mensen is ongelooflijk. En daar ben ik zelf dan weer enorm dankbaar voor. Dat is zo mooi om mee te maken. Iemand kunnen helpen om zichzelf beter te maken. Want ja, dat is het eigenlijk. De mensen maken uiteindelijk zichzelf beter. Ik heb absoluut niet de pretentie om te denken dat ik mensen beter maak of genees. Dat ligt niet in mijn mogelijkheden, ik ben tenslotte God niet. Waar ik wel voor kan zorgen is dat er een bewustzijnssprongetje wordt gemaakt, zodanig dat iemand beseft waar hij/zij mee bezig is, wat de situatie is en hoe hij/zij daar verandering in kan brengen. Zelf. Met wat hulp en goede raad kan een mens zoveel bereiken.

Delen

En daar krijg ik een goed gevoel van. Dat betekent voor mij ‘ in de flow’ zijn. Dat zal dan wel mijn talent zijn, denk ik dan 😉 En dat zou ik dus graag met zoveel andere mensen delen. En niet enkel in één op één consultaties, maar ook in een soort van les geven. Het is misschien een idee om een blog te schrijven of om een E-book te maken en dat te verdelen via mijn website. Nog veel om uit te zoeken over hoe en wat dit kan inhouden. Ik ga maar aan het werk. Tot later.

Leave a comment

Deze website is verouderd. Bekijk onze nieuwe website van The Detox Box.

X