fbpx
Skip links

Algemene tips tijdens de zuiveringskuur

Drink

Drink minstens 1 liter zuiver bronwater per dag. Liefst uit glazen flessen of gefilterd water. Je mag ook warm of gekookt water nemen. Zo wordt je lichaam goed gehydrateerd en kunnen de gifstoffen die vrijgekomen zijn ook afgevoerd worden. Je zal je hierdoor beter voelen en het helpt ook bij een eventueel hongergevoel.

Wanneer ?

Denk goed na over de periode wanneer je aan de kuur begint. Dat is best een rustige periode, zonder teveel afspraken of verplichtingen. Het is wel mogelijk om je dagelijks werk en je bezigheden te blijven voortzetten. Je kan dit programma zowel in de zomer als in de winter volgen. Het is ideaal om dit 2 keer per jaar te volgen, in de lente en de herfst, voor of na de feestdagen en de zomervakantie.

Verwarm je

Wanneer je het in de herfst of winter volgt, kan je makkelijker een koudegevoel krijgen. Je kan dan meer verwarmende kruiden en specerijen toevoegen aan je gerechten, zoals peper, gember, kaneel, knoflook, tijm, rozemarijn, oregano, chili, peper,… De groenten die je klaarmaakt kunnen ook warm gemaakt worden door ze kort te stomen of te blancheren. Zolang je de ingrediënten maar gebruikt, mag je ze klaarmaken hoe jij dat het lekkerste vindt. Wanneer het echt seizoensgebonden groenten of fruit zijn, mag je dat eventueel ook vervangen door het aanbod van dat seizoen. In deze tijden zijn vrijwel alle groenten en fruit het hele jaar door te krijgen. Aan de smoothies kan je eventueel warm water toevoegen.

Volg het programma

Volg wat er voorgeschreven staat in het dagelijkse menu. Het is speciaal samengesteld om je lichaam efficiënt en snel te ontdoen van afvalstoffen. De voeding is optimaal om dit proces te kunnen volgen en tot een betere gezondheid te komen. Alle producten zijn nauwkeurig uitgezocht, dag per dag. Voeg dus geen voedingsmiddelen toe die er niet in beschreven staan. Niet over nadenken, gewoon doen. Volg dus de instructies nauwgezet op om het beste resultaat te bekomen.

Honger ?

Het zou kunnen dat je de eerste twee dagen een hongergevoel krijgt. Dat is volkomen normaal, je gaat gezonder maar minder eten en je maag moet zich daaraan aanpassen. Dit is zoals gezegd slechts een gevoel dat ook weer weg gaat. Echt honger heb je pas na 40 dagen vasten ! De voedingssupplementen in het programma zijn speciaal ontwikkeld en zullen je helpen om een verzadigd gevoel te krijgen.

Ontspan

Ga tijdens de kuur zeker altijd op tijd slapen. Het zuiveren vergt veel energie, dus het is nodig dat je voldoende rust hebt zodat je lichaam optimaal kan ontgiften.
Voorkom stress en spanning zoveel mogelijk. Ook grote fysieke inspanningen kan je best laten tot na de kuur. Je mag wel gewoon blijven sporten wanneer je dat al gewoon was, maar begin geen duursport of uithoudingssport tijdens de kuur.

Goede vertering

Let erop dat je traag eet en goed kauwt op je eten. Minstens 30 keer kauwen op een hap is aanbevolen, dan wordt je voeding vloeibaar vooraleer je het doorslikt. Dat is heel belangrijk voor een goede spijsvertering.

Verwen jezelf

Verzorg je lichaam goed tijdens de kuur. Je kan vb. een sauna nemen. Door het zweten zullen afvalstoffen sneller afgevoerd worden. Ook de melkzuren die zijn achtergebleven in je weefsels zullen makkelijker afgevoerd worden door het transpiratievocht. Het is belangrijk om nadien veel water te drinken om je vocht weer aan te vullen, want je kan wel anderhalve liter vocht verliezen.

Ook een infraroodcabine kan heilzaam werken, je bloedcirculatie wordt gestimuleerd, het is tegen ontstekingen en goed voor je huid. Je huid speelt een zeer belangrijke rol bij het ontgiften, dit kan je stimuleren door je huid regelmatig te schrobben met een borstel of met een kokosvezelwashand. Je verwijdert dan dode huidcellen en stimuleert de bloedsomloop. Ook het lymfestelsel wordt gestimuleerd om afvalstoffen af te voeren.

Massage en lymfedrainage zijn ook zeer interessant om te ondergaan tijdens de kuur. Ze zorgen voor ontspanning waardoor de stress uit je lichaam verdwijnt. De bloedvaten verwijden en je krijgt een betere bloeddoorstroming waardoor gifstoffen weer beter afgevoerd kunnen worden. Ook melkzuur wordt beter afgevoerd en je lymfewerking wordt gestimuleerd. Onder andere eiwitten en bacteriën worden afgevoerd via de lymfebanen.
Wanneer je dikke darm verstopt zou zijn, kan je een klysma toepassen. Dit is een spoeling van het laatste deel van de dikke darm. Een koffieklysma volgens Dr. Gerson heeft bovendien nog verschillende andere voordelen. Zo zal je snel bevrijdt zijn van hoofdpijn, en je lever wordt gestimuleerd tijdens het ontgiften. Meer uitleg in “het koffieklysma volgens Dr. Gerson”.

Succes

Voor de meeste mensen is het geen probleem om dit programma succesvol te doorlopen. Het duurt slechts 12 dagen en is uiteraard veilig. Buiten de beschreven ongemakken die zich eventueel kunnen aandienen, zijn er geen negatieve bijwerkingen. Gewichtsverlies tijdens de kuur zou je een aangename nevenwerking kunnen noemen. Afhankelijk van begingewicht en je vroegere levensstijl, zal je gemiddeld tussen de 3 en de 5 kilo kwijtraken. Wanneer je gezondheidsklachten hebt, raadpleeg dan op voorhand je arts en overleg of je dit programma kan volgen. Het is niet aan te raden om dit programma te volgen wanneer je zwanger bent of tijdens de borstvoeding. Je gifstoffen zullen bij de baby terecht komen en dat is echt niet de bedoeling. Het is wel verstandig om voor de zwangerschap dit programma te volgen, zelfs samen met je partner. Zo kan je toekomstige baby in een zuiver lichaam verblijven en in ideale omstandigheden opgroeien tijdens de eerste 9 maanden. Wat een geschenk voor je kindje !

Leave a comment

Deze website is verouderd. Bekijk onze nieuwe website van The Detox Box.

X